HTML

Rovatok

Heaven News

Eddig magamba tartottam ezeket a gondolatokat, most leírom, mert ha magamba tartom, akkor csak magamat építem másokat nem. MERT: Ezért egészen bizonyosnak tartjuk a prófétai beszédet, amelyre jól teszitek, ha mint sötét helyen világító lámpásra figyeltek, amíg felragyog a nap, és felkel a hajnalcsillag szívetekben. 2Péter 1:19

Friss topikok

Linkblog

2008.07.17. 10:11 yoshi

Az első történés, de nem az utolsó

 

Álom 2008 5.17-18

 

Ez nem velem  történt meg  hanem PV-vel. Napokig találgattuk mit jelenthet aztén 4 nap múlva olvastam a neten a hírt, majd BE kolegám kommentárta az eseményeket és az álmot. Még most sem tudjuk mért kell ezt tudnunk de majd kiderül IDŐBEN.

 

Éjszaka álmodtam. Nem akár milyet. Azt álmodtam (egy csomó más dologgal egyetemben), hogy talán amerika, vagy vmilyen más nagyhatalom anélkül, hogy szóltak volna róla hirídások egyszer csak elkezdett gépeket, harci járműveket, helikoptereket, hajókat és felszerelést hordani ide az országba. Talán Pesten jártam, amikor észleltem, de ezt álomból nehéz megmondani, mert ezek inkább csak benyomások, mint valaminek a valós észlelése...SZóval az volt beállítva, hogy csak nállunk fognak állomásozni, és nem mi vagyunk a legyőzendő ellenfél, de ugyanakkor én tudtam, hogy ezek itt éppen megszállnak minket, mi meg nem teszünk semmit. És így is volt. Én meg rohantam hozzád, hogy elmeséljem, hogy ezek itt nem éppen békés szándékkal vannak, mert én ezt előre megálmodtam (álom az álomban :) ), itt harc lesz, háború lesz

 

NATO-szállítóbázis lesz Pápán megjelent az index.hu-n

| 2008. 05. 20., 12:47 | Frissítve: 26 perce

Az öt parlamenti párt kedden megállapodott, hogy jöhetnek a NATO gépei Pápára. A volt szovjet légibázist még az idén a nyugati szövetség gépei foglalhatják el és logisztikai központ is épül.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter kedden megállapodott az öt parlamenti párttal, hogy támogatják a pápai reptér NATO-bázissá fejlesztését. Ehhez új törvényt kell hozni, amit a pártok támogatni fognak és akkor Szekeres megállapodhat a NATO főtitkárával.

A terv szerint még az idén a NATO stratégiai légi szállítóflottájának bázisa lesz Pápa, és az azt irányító nemzetközi szervezet is a repülőtérre települ.

A reptérről c-17-es típusú szállítógépekkel nagy távolságra harci eszközöket, katonákat, hadi anyagokat, vagy természeti, ipari katasztrófák esetén humanitárius segítséget szállítanak majd. Az első C-17es novemberben érkezhet Pápára, de a NATO katonái már júliusban megkezdik munkájukat a reptéren.

Most elsősorban Irakba és Afganisztánba mennének a gépek Pápáról. Az Afganisztánban szolgáló magyar katonák ezentúl leszállás nélkül is eljuthatnak állomáshelyükre.

Szekeres azt mondta, hogy először jön létre a NATO-ban egy olyan közös légi szállítási szervezet, amelyben a tagországok nem külön-külön, hanem együtt kívánják megoldani feladataikat. A 13 NATO-ország mellett két olyan európai uniós tagállam is csatlakozott a logisztikai bázishoz - Finnország és Svédország -, amelyik nem tagja a szövetségnek.

Az irányító szervezet a repülőtér területére települ, az ott lévő ingatlanokat fogja használni, azokat felújítják, illetve, ha szükséges, újakat építenek, a NATO pénzéből. Az első évben 1,75 milliárd forintba kerül Magyarországnak a részvétel a programban. Szlovákia és Csehország még nem döntött a csatlakozásról, és ha ez a két ország végül nemet mond, akkor 250 millió forinttal emelkednének a magyarokra háruló költségek.

Magyarország vállalta a repülőgépek regisztrációját is, azaz a C-17-esek magyar felségjelzést kapnak majd. Kezdetben három ilyen gép bázisa lesz Pápán.


Komment BE újságíró barátomtól:
Amiről idehaza kevesen tudnak, a civilizációk harca folyik mindenek előtt az Egyesült Államok, több NATO tagország (közöttük Magyarország)valamint az iszlám országok között. Ez a háború névleg a terrorizmus elleni harcot kívánja szolgálni, valójában az olajért, a piacért megy - de eleve vesztességre van ítélve. A világ legjobb újságíró-riportere Robert Fisk 2100 oldalas könyvet szentelt a kérdésnek, ami nyugaton best seller lett, nálunk nem kapható, nem olvasható. Kár, mert a magyarok is tiszta képet kaphatnának arról, mi is folyik itt. Tény, hogy átreneződik a világ, az USA rohamosan veszíti el gazdasági és ezzel együtt katonai fölényét, ami Izrael megnyöngülésével jár együtt. Ugyanakkor erősödik az orosz-kínai vonal, amit Amerika nem néz jó szemmel, de ereje már nincs fellépni ellene. Ez a világpolitikai háttér: ami azálmot illeti, igenis, a NATO tagjaként harcban állunk Afganisztánban és Irakban, és az amerikaiak használhatják földünket, légterünket a maguk javára,(lásd a mellékelt anyag) ami annyit jelent, hogy ezzel nagymértékben megnő hazánk stratégiai fontossága, azaz célpontjául szolgálhatunk a muzulmánoknak ( média szóhasználattal a terroristáknak). Egy újabb világháború kitörése sem elképzelhetetlen (ez már megtörtént volna, ha az USA megtámadja Iránt, de nem merte). Szóval, az álmodnak reális világpolitikai háttere van...

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://profeta.blog.hu/api/trackback/id/tr75572190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása